Trouwen

Het vangen van de mooie momenten

Het moment waar jullie samen naar toe gaan werken de komende maanden: die ene prachtige dag!
Maanden van planning gaan gepaard met kriebels, maar tevens met spanning en stress!

Gelukkig ben ik hier om ervoor te zorgen dat deze mooie momenten – de intieme momenten, die traan van je vader, de lach van je schoonmoeder en de pracht van de dag – met emotie op het witte doek gevangen worden.

 

Voorbereiding

Help: Fotograaf uitzoeken!

Het uitzoeken van een fotograaf is op zichzelf ook een opgave! Wie neem je dan? Weet je wel zeker dat die foto’s goed zijn? En hoe duur is dat dan?  Op deze pagina neem ik – als fotograaf – jullie graag mee op jullie trouwdag.

 

Inventariseren behoeftes

Jullie behoeftes zijn niet hetzelfde als die van andere stelletjes: elke bruiloft is natuurlijk anders. Er zijn wel standaardelementen tijdens een bruiloft, zoals de ceremonie of “het feest”, maar de invulling daar tussenin is geheel verschillend per trouwdag. Het is van belang dat jullie mij als fotograaf leren kennen, maar zeer zeker ook andersom. Bij een eerste gesprek zou ik dan ook graag met jullie om de tafel gaan zitten om elkaar beter te leren kennen (koffie, wijn of bubbels: alles kan). Niet alleen kijken naar de wensen en behoeftes, maar ook naar jullie als persoon en of we het met elkaar kunnen vinden! Dat is belangrijk, want het is voor jullie een bijzonder belangrijke dag waar alles perfect moet gaan!

Verder is het van belang dat wij tijdens het gesprek – naast kennismaking als primair doel –- ook een schets maken van jullie ideeën; willen jullie bijvoorbeeld een fotograaf die er vanaf het ochtendgloren en bij de make-up bij is tot en met de laatste persoon die van het feest vertrekt, of gaat het om een selectie of bepaalde momenten ertussenin? Zijn er speciale verzoeken? Enzovoorts.

Foto’s van familie en vrienden

Met zoveel familie en vrienden bij elkaar kan het vrij uitdagend zijn om iedereen op de gewenste manier op de foto te krijgen. Daarom vind ik het ook belangrijk te weten of jullie specifieke mensen op de foto willen hebben of bijvoorbeeld enkel bepaalde familieportretten. Of willen jullie het juist de vrije loop laten …

Behoeftes vertaald in kostenplaatje

Op basis van ons eerste gesprek en de geïnventariseerde wensen zal er een totaalplaatje van de verwachte activiteiten en de daarmee gemoeide kosten worden geschetst.

Van belang is dat we zoveel mogelijk vastleggen van wat jullie expliciet wel (of niet) willen, zodat we heel duidelijk verwachtingen kunnen noteren en overeenkomen.

Alles wat we bespreken zal vertaald worden in een eindofferte, die de basis vormt voor onze samenwerking.

 

De grote dag zelf

Make-up en aankleden

Het gaat hier om de start van de grote dag! Vol zenuwen zullen de bruidsjurk en het trouwpak aangetrokken worden, de strik en corset rechtgetrokken… Dit zijn mooie momenten die je ook graag wilt vastleggen.

 

Bruid en bruidegom vòòr de bruiloft

De dag zelf kan vrij hectisch zijn. Er is een strakke planning die toewerkt naar het moment dat jullie met die prachtige bruidsauto de show gaan stelen. Er is natuurlijk wel tijd vantevoren om foto’s te maken – jullie zijn immers niet voor niks bruid-best gekleed! Vantevoren zullen we ervoor zorgen dat vlakbij de trouwlocatie een fantastische fotolocatie aanwezig is – uiteraard met als alternatief een hele mooie indoorlocatie (in het geval van slecht weer).

 

De Ceremonie

De ceremonie zelf is natuurlijk de kers op de taart. Bruid en bruidegom die naar het altaar lopen en elkaar daar het ja-woord geven.
Het publiek wacht op het prachtige samensmelten van twee wezens die hun liefde naar elkaar voor eeuwig toezeggen; veelal een mooi moment voor glazende ogen die tranen van geluk laten zien. Met wat geluk aan onze kant weten wij deze dan ook te vangen!

De bruidstaart!

Natuurlijk mag de taart zelf, naast de kers, niet ontbreken. Het aansnijden van de taart is net zo’n kenmerkend ritueel als de ceremonie op zichzelf. Net hoe variërend – van emotioneel-gezamenlijk tot hilarisch – jullie het willen maken. Ik zal er in ieder geval zorgen dat ik het “moment suprème” voor eeuwig vastleg voor jullie!

Feest

Het feest is altijd een fenomeen op zich. Veelal zullen de dag-gasten vergezeld worden door avondgasten, waardoor er een nieuwe dynamiek ontstaat. Omdat het feest meestal in de avond is, hebben wij natuurlijk ook de juiste (flits)apparatuur om in het donker de mensen goed vast te kunnen leggen! Ook hier geldt weer, dat we vantevoren goede afspraken maken over wat de verwachtingen zijn: willen we een sfeerimpressie of is het belangrijk dat we juist alle nieuwe gasten ook op de foto zetten? En zo ja: hoe (zie optioneel: Polaroids)?

 

Optioneel: Polaroids

Er kan voor gekozen worden om als extra optie Polaroid-foto’s te laten maken.  Dit is een frame dat lijkt op een groot schilderij, waar bruiloftsgasten hun foto kunnen laten maken. De foto’s komen er digitaal haarscherp uit. Zo vormen deze foto’s een mooi naslagwerk voor jullie gasten, maar natuurlijk voor ook jullie zelf.

Omdat hier ook voorbereidingswerk in zit en continue aanwezigheid wordt vereist voor het maken van deze foto’s op één locatie, zal voor deze service een meerprijs van € 150 worden berekend (dit ook i.v.m. een assistente die dit mogelijk zal uitvoeren).

 

Optioneel: Luxe Trouwalbum

Wat is er nou nog mooier dan een prachtige selectie van de mooiste foto’s van jullie trouwdag in een luxueus gebonden boek van 30 x 30 cm terug te kunnen vinden? Terugkijken op een later moment, naar alle mooie momenten van die die dag (die toch echt veel te snel voorbij ging).

De kosten voor het fotoalbum zijn € 400. Hierbij wordt gewerkt met een luxe variant van stevige makelij en een bijzonder goede kwaliteit. Een herinnering die een leven lang mee zal gaan.

Prijzen

De prijzen zijn opgebouwd per onderstaand (prijslijst kwartaal 1 2020) – Ook te downloaden als PDF.*

  • Basis – 6 aaneensluitende uren van bruidsfotografie. De invulling van deze 6 uur is geheel in gezamenlijk overleg welke elementen, mensen of dagdelen specifiek wel of juist niet gefotografeerd moeten worden.
  •  Polaroids – een prachtige maar tevens verfrissende manier om de bruiloftsgasten op een leuke manier te fotograferen
  •  Luxe Trouwalbum – Jullie mooiste foto’s in een prachtig luxe album verwerkt.
  •  Per extra uur fotografie – Is het verwacht langer dan 6 uur te fotograferen (in de basis), dan komt er € 100 euro per uur boven op de prijs.

* Prijzen voor “trouwfotografie” dorusmarchal.nl – geldig t/m 31 december 2021 – alle rechten voorbehouden.  

 

Na de grote dag

Foto’s bewerkt

Van de hele dag zal een selectie gemaakt worden van uit alle gemaakte foto’s; de selectie zal tevens bewerkt en digitaal aangeleverd worden via een USB-stick. Verwacht mag worden dat er zo’n 200+ foto’s aangeleverd worden in hoge resolutie (op basis van 6 uur fotografie).

U moet er op rekenen dat de totale selectie en bewerking tussen de 7 en 14 dagen zal duren. In de tussentijd zullen enkele mooie foto’s al gedeeld worden met jullie, vrij om door jullie gedeeld te worden waar jullie willen delen (social media, familie, vrienden).

Online foto-album

De foto’s worden toegevoegd aan een online portfolio, zodat deze zichtbaar en te delen zijn met familie en vrienden.

Luxe Trouwalbum

Indien er voor de optie luxe foto album is gekozen, zal deze tevens gecreëerd worden. Nadat de digitale oplevering is gedaan, zal hiermee aan de slag gegaan worden. De verwachte doorlooptijd hiervan is tevens tussen de 7 en 14 dagen (van creëren, tot drukken tot afleveren).

Evaluatie

Bij de aflevering van de USB-stick – of na aflevering van het finale luxe trouwalbum – zou ik graag met jullie evalueren hoe het gegaan is en of de resultaten naar tevredenheid zijn. 

Interesse?

Vul dan onderstaand contact formulier in en dan kom ik z.s.m. met jullie in contact!

 

 

error: Content is beveiligd!