Trouwfotografie in Limburg

 

Trouwfotografie in Limburg; ofwel wilt u trouwen in omgeving (Zuid) Limburg, dan is dit perfect! Uiteraard is het Belgisch Limburg ook van toepassing. Mocht er iets meer afstand zijn is dat ook allemaal uit te werken. Lees snel verder hoe dit te werk gaat!

Het vangen van de mooie momenten

Het moment waar jullie samen naar toe gaan werken de komende maanden: die ene prachtige dag!
Maanden van planning gaan gepaard met kriebels, maar tevens met spanning en stress!

Gelukkig ben ik hier om ervoor te zorgen dat deze mooie momenten – de intieme momenten, die traan van je vader, de lach van je schoonmoeder en de pracht van de dag – met emotie op het witte doek gevangen worden.

 

Voorbereiding

Help: Fotograaf uitzoeken!

Het uitzoeken van een fotograaf is op zichzelf ook een opgave! Wie neem je dan? Weet je wel zeker dat die foto’s goed zijn? En hoe duur is dat dan?  Op deze pagina neem ik – als fotograaf – jullie graag mee op jullie trouwdag.

 

Inventariseren behoeftes

Jullie behoeftes zijn niet hetzelfde als die van andere stelletjes: elke bruiloft is natuurlijk anders. Er zijn wel standaardelementen tijdens een bruiloft, zoals de ceremonie of “het feest”, maar de invulling daar tussenin is geheel verschillend per trouwdag. Het is van belang dat jullie mij als fotograaf leren kennen, maar zeer zeker ook andersom. Bij een eerste gesprek zou ik dan ook graag met jullie om de tafel gaan zitten om elkaar beter te leren kennen (koffie, wijn of bubbels: alles kan). Niet alleen kijken naar de wensen en behoeftes, maar ook naar jullie als persoon en of we het met elkaar kunnen vinden! Dat is belangrijk, want het is voor jullie een bijzonder belangrijke dag waar alles perfect moet gaan!

Verder is het van belang dat wij tijdens het gesprek – naast kennismaking als primair doel –- ook een schets maken van jullie ideeën; willen jullie bijvoorbeeld een fotograaf die er vanaf het ochtendgloren en bij de make-up bij is tot en met de laatste persoon die van het feest vertrekt, of gaat het om een selectie of bepaalde momenten ertussenin? Zijn er speciale verzoeken? Enzovoorts.

Foto’s van familie en vrienden

Met zoveel familie en vrienden bij elkaar kan het vrij uitdagend zijn om iedereen op de gewenste manier op de foto te krijgen. Daarom vind ik het ook belangrijk te weten of jullie specifieke mensen op de foto willen hebben of bijvoorbeeld enkel bepaalde familieportretten. Of willen jullie het juist de vrije loop laten …

Behoeftes vertaald in kostenplaatje

Op basis van ons eerste gesprek en de geïnventariseerde wensen zal er een totaalplaatje van de verwachte activiteiten en de daarmee gemoeide kosten worden geschetst.

Van belang is dat we zoveel mogelijk vastleggen van wat jullie expliciet wel (of niet) willen, zodat we heel duidelijk verwachtingen kunnen noteren en overeenkomen.

Alles wat we bespreken zal vertaald worden in een eindofferte, die de basis vormt voor onze samenwerking.

 

De grote dag zelf

Make-up en aankleden

Het gaat hier om de start van de grote dag! Vol zenuwen zullen de bruidsjurk en het trouwpak aangetrokken worden, de strik en corset rechtgetrokken… Dit zijn mooie momenten die je ook graag wilt vastleggen.

Stefan & Jozefa
 
Claire & Simone
 
Alexander en Claudia

 

Bruid en bruidegom vòòr de bruiloft

De dag zelf kan vrij hectisch zijn. Er is een strakke planning die toewerkt naar het moment dat jullie met die prachtige bruidsauto de show gaan stelen. Er is natuurlijk wel tijd vantevoren om foto’s te maken – jullie zijn immers niet voor niks bruid-best gekleed! Vantevoren zullen we ervoor zorgen dat vlakbij de trouwlocatie een fantastische fotolocatie aanwezig is – uiteraard met als alternatief een hele mooie indoorlocatie (in het geval van slecht weer).

Claire & Simone

 

Filip & Ankie

 

Stefan & Jozefa

 

Alexander en Claudia

 

 

De Ceremonie

De ceremonie zelf is natuurlijk de kers op de taart. Bruid en bruidegom die naar het altaar lopen en elkaar daar het ja-woord geven.
Het publiek wacht op het prachtige samensmelten van twee wezens die hun liefde naar elkaar voor eeuwig toezeggen; veelal een mooi moment voor glazende ogen die tranen van geluk laten zien. Met wat geluk aan onze kant weten wij deze dan ook te vangen!

 

De bruidstaart!

Natuurlijk mag de taart zelf, naast de kers, niet ontbreken. Het aansnijden van de taart is net zo’n kenmerkend ritueel als de ceremonie op zichzelf. Net hoe variërend – van emotioneel-gezamenlijk tot hilarisch – jullie het willen maken. Ik zal er in ieder geval zorgen dat ik het “moment suprème” voor eeuwig vastleg voor jullie!

 

Feest

Het feest is altijd een fenomeen op zich. Veelal zullen de dag-gasten vergezeld worden door avondgasten, waardoor er een nieuwe dynamiek ontstaat. Omdat het feest meestal in de avond is, hebben wij natuurlijk ook de juiste (flits)apparatuur om in het donker de mensen goed vast te kunnen leggen! Ook hier geldt weer, dat we vantevoren goede afspraken maken over wat de verwachtingen zijn: willen we een sfeerimpressie of is het belangrijk dat we juist alle nieuwe gasten ook op de foto zetten? En zo ja: hoe (zie optioneel: Polaroids)?

Filip & Ankie
 
Claire & Simone
 
Stefan & Jozefa

 

Alexander & Claudia

 

 

Prijzen

De prijs die gerekend wordt is één prijs – namelijk het “All-In pakket“. Hierbij ben ik er vanaf het begin tot het eind – zodat jullie geen zorgen hebben en er geen moment gemist hoeft te worden!

  • All-In pakket  – Fotografie over de gehele dag – ongeacht het aantal uur. De invulling van deze dag is geheel in gezamenlijk overleg welke elementen, mensen of dagdelen specifiek wel of juist niet gefotografeerd moeten worden.
  • Geen gedoe met nacalculatie of angst dat de prijs onverwacht zou oplopen. 1 prijs voor de gehele dag, van krieken van de dag t/m de laatste gast die vertrekt. Zo weten jullie exact waar jullie aan toe zijn.

* Prijzen voor “trouwfotografie” dorusmarchal.nl – prijzen zijn exclusief BTW – Factuur is vrijgesteld van OB op grond van artikel 25 web OB. – alle rechten voorbehouden.  Reiskosten zijn inbegrepen in een straal van 20km vanaf Heerderweg te Maastricht. Voor alle reiskilometers vanaf 20km wordt 0,21 euro per km in rekening gebracht.

Optioneel: Luxe Trouwalbum

Wat is er nou nog mooier dan een prachtige selectie van de mooiste foto’s van jullie trouwdag in een luxueus gebonden boek van 30 x 30 cm terug te kunnen vinden? Terugkijken op een later moment, naar alle mooie momenten van die die dag (die toch echt veel te snel voorbij ging).

De kosten voor het fotoalbum zijn vanaf € 400*. Hierbij wordt gewerkt met een luxe variant van stevige makelij en een bijzonder goede kwaliteit. Een herinnering die een leven lang mee zal gaan.

* Op basis van 30x30cm en 40 bladzijdes. Op basis van de uitvoering, maat en aantal pagina’s kan dit meer (of minder) worden en er zal een aparte offerte voor worden opgemaakt in samenspraak met de wensen van jullie.

.

 

Na de grote dag

Foto’s bewerkt

Van de hele dag zal een selectie gemaakt worden van uit alle gemaakte foto’s, die bewerkt en digitaal aangeleverd zal worden. Verwacht mag worden dat er zo’n 200+ foto’s aangeleverd worden in hoge resolutie. 

U moet er op rekenen dat de totale selectie en bewerking tussen de 7 en 14 dagen zal duren. In de tussentijd zullen enkele mooie foto’s al gedeeld worden met jullie, vrij om door jullie gedeeld te worden waar jullie willen delen (social media, familie, vrienden).

Online foto-album + USB stick

De foto’s worden opgeleverd via USB stick, zodat jullie zelf in het bezit zijn van alle foto’s in de hoogste kwaliteit. Tevens zullen deze op een online pagina beschikbaar worden gesteld, zodat deze te delen zijn met familie en vrienden (indien gewenst, afgeschermd met wachtwoord).  Hierbij zal ik jullie vragen op een aparte usb stick de foto’s te verwijderen die jullie niet op de website willen, om zo te voorkomen we dat er ongewenste foto’s online komen.

Luxe Trouwalbum

Indien er voor de optie luxe foto album is gekozen, zal deze tevens gecreëerd worden. Nadat de digitale oplevering is gedaan, zal hiermee aan de slag gegaan worden. De verwachte doorlooptijd hiervan is tevens tussen de 7 en 14 dagen na oplevering van de foto’s (van creëren, tot drukken tot afleveren). Ook hier zal ik vragen om een selectie van 40-50 foto’s te maken – die ik mee zal nemen als “core” foto’s voor het trouwalbum.

Evaluatie

Bij de aflevering van de USB-stick (of na aflevering van het finale luxe trouwalbum), zou ik graag met jullie evalueren hoe het gegaan is en of de resultaten naar tevredenheid zijn. 

Interesse?

Interesse? Vul dan onderstaand contact formulier in en dan kom ik vanzelf met jullie in contact!