Trouwfotos Claudia en Alexander

Daar was hij dan, de langverwachte “zomerdag” te weten 5 augustus 2023.
Op locatie bij Chateau Berlieren te Plombieres in Belgie. We zitten in het begin van Augustus dus dat zou volop zomer moeten zijn, dacht iedereen! Maar goed het is en blijft Nederland (ofwel er is voorafgaand al een wat-als scenario bedacht voor als het zou regenen). De dag bleek uiteindelijk maar een klein plensje regen te bevatten – en heeft ons uiteindelijk ook nog beloond met een prachtig stel zonnestralen. Dit natuurlijk naast ons stralende stelletje Alexander en Claudia 🙂

De voorbereiding

Bij het krieken van de dag zijn de fotograaf en weddingplanner als een van de eersten (maar dan ook enigen) aanwezig. Een mooie mogelijkheid om het schouwspel van “de voorbereiding” ook vast te kunnen leggen. Eenmaal aangekomen op locatie, hing er dan ook een sfeer van “hier gaat iets gebeuren”… De bruid en bruidegom komen in alle rust uiteindelijk aan en beginnen dan gelijk ook aan de versieringen en andere resterende voorbereidingen voor de grote dag. Ook de eerste haren worden gekamd en wordt het eerste goudgele goedje ingeschoken: de eerste proost een feit!

Make Up

Naast de haren, hebben we natuurlijk de make-up, de jurk, de dochters en moeders/oma’s die ook allemaal mooi gemaakt moeten worden. Met Claudia in de ivoren toren zich bezig houdende met alle benodigde facetten, is Alexander buiten fluitend rond aan het lopen… Na de middag is het dan ook tijd om de rits van de trouwjurk aan te trekken – na reeds natuurlijk al een menig wijntje op te hebben. Alexander wordt nu toch wel zenuwachtig en heeft zich inmiddels ook in zijn trouwpak gehezen. Het grote moment waar bruid en bruidegom ontmoeten komt dan toch ook echt steeds dichter bij…

De Ceremonie

Als beide Yinthe en Danee dan ook echt TE zenuwachtig zijn – en alle voorbereidingen dan ook echt klaar zijn – is het tijd om Alexander op te halen. Met een boel adrenaline zullen de 2 prachtige dochters, vader ophalen aan de deur – om plaats te gaan nemen in de plek waar de ceremonie plaats zal vinden. Daarna volgt de rest om een plek te vinden in de welversierde binnenruimte. Het moment waarbij Claudia als bruid – begeleid door vader – wordt voorgeleid aan vader en dochters, is dan ook prachtig…

.

 

Receptie en Taart

Naast het prachtige chambreer-werk van Claudia – stond de bruidstaart reeds klaar bij de receptie ruimte. Met het genot van een kodak-machine om instant-foto’s af te drukken, werden hier de eerste hapjes genuttigd en drankjes gedronken. Dit kon natuurlijk niet plaats vinden zonder een mooie speech van zusje Simone. Het aansnijden van de taart ging geheel volgens wens, waarbij het chambreren van de Champagnefles ook eigenlijk iets TE goed ging 🙂

 

Wedding Shoot

Met een dag waarbij de regen toch wel wat roet in het eten gooit, hebben we de momenten opgezocht dat we er wel op uit konden. Samen met dochters zijn er dan op verschillende plekken nabij de locatie de foto’s gemaakt. Een mooie herinnering op het witte doek vastgelegd.

 

Familie en Vrienden

Met zo’n enorme aanwas aan familie en vrienden is het natuurlijk moeilijk om iedereen en elke samenstelling op foto te krijgen. Dus werd er maar gekozen om iedereen op de trap te zetten 🙂 Naast deze foto’s zijn er gedurende de dag en avond foto’s gemaakt van verschillende composities.

 

Diner

Het fantastische diner was enerzijds een lang-gerekte tafel met een gigantische hoop friet, frikadellen en kipnuggets – met een bijzonder hoog aantal blije kinderen die zich daar volop stortten. Anderzijds was er een supergoed geregeld Moluks buffet wat watertandend lekker was! Verder ontkwam Claudia natuurlijk niet aan de speech van haar broer – en heeft ze erg genoten van de rode strikken die alle mannen vanaf dat moment hebben gedragen.

 

Toedrachten

Toelopend naar het daadwerkelijke feest – waren er nog prachtige dansuitvoeringen, tussendoor-polonaises en leuke spelletjes met ballonnen – die de anticipatie van de openingsdans aanscherpte, maar tegelijkertijd een prachtig leuk schouwspel vormde.

 

De Openingsdans

En dan was het moment van de openingsdans eindelijk aangebroken. Een prachtig stukje gecoordineerd dansvermogen – ook van Alexander – werd tentoongesteld. Een prachtig tafereel!

 

Feest

Het feest. Het was aan. Het was dansen. Het was zweten. Het was gezellig. Het was ALLES.

 

 

Ik hoop dat jullie de foto’s een goede reflectie vinden van de bijzondere dag. Want ÊÊn ding kan ik wel zeggen; zelf vond ik het een bijzonder goed geslaagde en prachtige dag!

Wil jij een specifieke foto?

Wil jij een specifieke foto (of meerdere) – in goede kwaliteit? Mail dan naar mij info@dorusmarchal.nl met het fotonummer en dan zal ik deze in hoge kwaliteit naar jou toe sturen.
Gelieve de gehele foto-titel te noemen van de foto’s die je wilt – bijvoorbeeld “600 Familie Fotos-641”.